BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

 

Localizare și acces

Pentru a mă vizita vă propun cel mai simplu traseu.
Trebuie să ajungeți în Depresiunea Petroșani (unitate intramontană din cadrul Carpaţilor Meridionali, ale cărei particularităţi fizice o desemnează ca o individualitate de prim ordin, situată în SE judeţului Hunedoara, între munţii Retezat la N, munții Șureanu la NE și munţii Vâlcan şi Parâng la S), la intersecția (auto) ce desparte traseele rutiere de pe cele două văi, cea a Jiului de Est de cea a Jiului de Vest, apoi urmați singura cale de acces spre orașul Uricani, drumul auto DN 66A prin orașele Aninoasa, Vulcan și Lupeni. Drumul este asfaltat însă iarna există probleme datorate zăpezii și înghețului.
De asemenea accesul se poate realiza pe calea ferată până la stația CFR Petroșani sau stația CFR Lupeni de unde se poate continua până în orașul Uricani cu microbuzele Maxi-Taxi ce circulă din 5 în 5 minute până în orașul Uricani situat în partea de sud-vest a Depresiunii Petroşani, la poalele munţilor Retezat şi Vâlcan, pe Jiul de Vest (Românesc) aflat la altitudinea de 710 m deasupra nivelului Mării Negre.



Oraşul Uricani se află la 29 km de Petroşani şi la 125 km de localitatea Deva, reşedinţa judeţului. Accesul spre Uricani se realizează prin intermediul DN 66 A (în curs de modernizare, cică), care va lega Transilvania de sud-vestul României, prin celebra staţiune Băile Herculane.
Realizarea acestui drum DN 66A, de-a lungul râului Jiu și a râului Cerna, ar urma să lege direct orașul Petroșani de Stațiunea Băle Herculane, deși există rute ocolitoare prin Baia de Aramă sau prin Caransebeș. Drumul va traversa prin Grupa munților Retezat - Godeanu două parcuri naționale (Retezat și Domogled - Valea Cernei) ce adăpostesc ultimul PFI (Peisaj Forestier Intact) din Europa la sud de Cercul Polar, o adevărată minune naturală recunoscută internațional și care am dori să fie conservată. Realizarea acestei șosele va fi “un dezastru din punct de vedere științific”, întrucât modernizarea drumului nu rezolvă problemele reconversiei profesionale a populației Văii Jiului. Acest peisaj forestier intact este un teritoriu în cadrul zonei de pădure, care conține ecosisteme împădurite și neîmpădurite (gol alpin, lacuri, mlaștini), cu influențe umane minime și care măsoară o suprafață de cel puțin 500 km pătrați și cu un diametru de cel puțin 10 km.

 

 

Atenționare

În atenția grataragiilor ce își petrec zilele libere prin zona Cheilor:

"Abandonarea gunoaielor în natură duce la impotență"

 

Garantat 100%